fredag den 15. august 2014

Videotitel om Flipped Classroom

I begyndelsen af 2014 udgav jeg en videotitel om Flipped Classroom på LærIT. Titlen består af 12 dele, hvor jeg præsenterer mine erfaringer med at anvende Flipped Classroom som en tilgang til undervisning. Et centralt kapitel i titlen handler om at se videoer som fagtekster med det formål, at man i sin forberedelse får lettere ved at bygge sine videoer op. Fagtekster kan som bekendt deles ind i en række undergenrer og en opmærksomhed på undergenrernes opbygning, kan være en god inspiration, når man skal forberede en video til et bestemt emne. Man kan simpelthen blive mere bevidst om, hvordan man skal formidle sit indhold, så videoen lever op til de mål, man har for den.

Jeg har tidligere skrevet om komprimerende videoer. En komprimerende fagtekst vil ofte være et referat eller et resume - altså, en tekst der samler de vigtigste informationer sammen til en ny tekst, referatet. Samme funktion har den komprimerende video og formålet med en sådan video vil være at støtte op om læsningen af andre tekster. Videoen hjælper altså eleven igennem sin læsning ved at vælge vigtige pointer ud og forklare dem.

På samme måde kan man tale om informerende videoer og informerende fagtekster samt instruerende videoer og instruerende fagtekster osv.

I videotitlen behandler jeg desuden muligheder for videoproduktion, giver tips og tricks og diskuterer de pædagogiske og didaktiske elementer ved at flippe sin undervisning.

Alt i alt er der en times video om Flipped Classroom, og titlen finder du på LærIT's hjemmeside her...

På udgivelsesdagen deltog jeg i et live hangout med LærIT-drengene, hvor +Uffe Sørensen havde mange gode vinkler på snakke om Flipped Classroom. 


Skolecast - live hangout med LærIT



Ingen kommentarer:

Send en kommentar